Kamera til videoovervågning
Kamera til videoovervågning

Privat videoovervågning

Ved opklaring af indbrud er optagelser fra privat videoovervågning ofte bedre efterforskningsmateriale end billeder, da det ofte er nemmere at identificere personer ud fra videomateriale. Derfor er det vigtigt, at du overvejer at integrere enten indendørs eller udendørs videoovervågning - eller begge dele - når du vælger alarmsystem.

Hos Falck Alarm er det altid muligt at supplere din alarm med privat videoovervågning. Læs mere her på siden eller kontakt os på 80 20 50 50 for at høre mere.

Hvordan fungerer Falck Alarms private videoovervågning?

Hos Falck Alarm tilbyder vi både indendørs og udendørs videoovervågning i form af IP-kameraer. Kameraerne har infrarødt lys, så de virker i både dagslys og mørke.

Privat videoovervågning bør altid være aktiveret, og det er vores naturligvis også. Det betyder, at kameraerne optager konstant døgnet rundt, men det er kun i tilfælde af, at alarmen går, at der sendes videomateriale til vagtcentralen. Det kunne eksempelvis være, hvis vibrationssensorerne eller fotosensoren registrerer bevægelser. I så fald modtager vagtcentralen en videooptagelse, der starter 20 sekunder før, alarmen gik, og varer indtil 20 sekunder efter. Ud fra de 40 sekunder kan alarmopratøren danne sig et overblik over, hvad der foregår på adressen og verificere indbruddet, så han kan sende en vagt og alarmere politiet.

Ved et indbrud vil alarmoperatøren også udløse røgkanonen, hvis du har sådan en. På kort tid fylder røgkanonen rummet med røg, så indbrudstyven ikke kan orientere sig og derfor må søge ud igen.

Sådan fungerer videoovervågning ved alarm:

  • Skalsikring eller fotosensor registrerer bevægelse og aktiverer alarmen

  • Alle indendørs og udendørs kameraer til privat videoovervågning sender en videooptagelse til kontrolcentralen

  • Videoen starter 20 sekunder før, alarmen gik i gang, og varer indtil 20 sekunder efter

  • Operatørerne på vagtcentralen kan fortsætte med at optage live med kameraerne efter de 40 sekunder
  • Videooptagelserne bruges som et ud af flere værktøjer til indbrudsverificeringen

  • Ved verificeret indbrud sender alarmoperatøren en vagt og alarmerer politiet

Har du spørgsmål om videoovervågning?

Tag alarmtesten nedenfor, så ringer vi dig op og fortæller dig mere om vores alarmsystemer med privat videoovervågning. Hvis du er interesseret, kan vi også give dig et forpligtende tilbud.

Videoovervågning - indendørs eller udendørs?

Hos Falck Alarm kan du få både indendørs og udendørs videoovervågning. Det er to forskellige kameratyper, da de jo skal kunne fungere i forskellige omgivelser, men de fungerer på stort set samme måde.

IP-kamera til udendørs videoovervågning

Udendørs IP-videokamera

Det udendørs videoovervågningskamera overvåger hjemmets ind- og udgange, porte, garage, afsidesliggende vinduer osv. IP-kameraet tåler støv, vind og regn, men vi anbefaler dog, at det monteres under et udhæng.

Den udendørs videoovervågning optager i 1080P i 113°H, 63°V og fungerer i både lys og mørke takket være det infrarøde kamera. Videooptagelser gemmes 3 dage i skyen, hvor du kan se dem via app. Vil du gerne kunne tilgå materialet i længere tid, kan du tilkøbe et mikro SD-kort.

Du kan bruge den udendørs videoovervågning til selv at optage videoer og tage billeder af dine udendørs arealer. På den måde kan du altid se, hvad der foregår derhjemme. IP-kameraet er også udstyret med en mikrofon, som optager lyd fra omgivelserne.

Falck Alarm kan ikke se de videoer og billeder, som du selv optager med din udendørs videoovervågning. Kun hvis alarmen går, f.eks. i forbindelse med indbrud, modtager kontrolcentralen videooptagelser. I det tilfælde kan alarmoperatøren se en video fra 20 sekunder før, alarmen gik i gang, til 20 sekunder efter. Derefter kan alarmoperatøren fortsætte med at optage live med kameraet, indtil den udløste alarm bliver slået fra igen. Når alarmen bliver slået fra, mister kontrolcentralen adgang til at optage med kameraet.

Falck Alarms udendørs privat videoovervågning kræver internetforbindelse. IP-kameraet må kun installeres af en af vores montører. Det er både din og vores sikkerhed for, at de monteres korrekt. Derfor er det heller ikke muligt at købe kameraerne direkte i vores webshop.

IP-kamera til indendørs videoovervågning

Indendørs IP-videokamera

Det indendørs videoovervågningskamera optager video af bevægelse og lyd i boligen. IP-kameraet virker i både lys og mørke takket være det infrarøde kamera.

I appen til videoovervågningen indstiller du selv, hvor og hvornår bevægelses- og lydsensorerne skal aktiveres og optage lydvideoer til dig eller tage billeder.

Det er kun dig selv, der har adgang til det video- og billedmateriale, der bliver optaget. Falck Alarm har ikke adgang til det, du selv optager og gemmer.

Det er kun i forbindelse med en udløst alarm f.eks. pga. indbrud eller brand, at Falck Alarms kontrolcentral kan tilgå videoer fra IP-kameraet, og vi kan kun tilgå de videoer, der bliver optaget i forbindelse med indbruddet.

I tilfælde af indbrud modtager alarmoperatøren automatisk en 40 sekunder lang videooptagelse, der starter 20 sekunder, før alarmen blev udløst, og varer indtil 20 sekunder efter. Efter de 40 sekunder kan alarmoperatøren optage video i realtid, indtil alarmen bliver deaktiveret igen.

Den indendørs videoovervågning optager i 1080P i 128°H, 111°V og kommunikerer via wifi. Videoer og billeder lagres i 3 dage i skyen, hvor du kan se dem via din app. Vil du gerne kunne gemme materialet i længere tid, kan du tilkøbe et mikro SD-kort.

Det indendørs IP-kamera har både indbygget mikrofon og højttaler, så du kan bruge videoovervågningen til tovejskommunikation. På den måde kan du via appen tale med dem, der er i hjemmet.

Indendørs privat videoovervågning skal opsættes og installeres af en af vores montører, så vi er sikre på, at det fungerer korrekt. Derefter kan du frit flytte rundt på kameraet, som du har behov for.

Du styrer selv den private videoovervågning

Du kan selv styre dine IP-kameraer og se tidligere videooptagelser via den særskilte app, der følger med Falck Alarms videoovervågning.

Via appen kan du både tage billeder og optage videoer med dine indendørs og udendørs IP-kameraer. For mange er det en rigtig stor tryghed altid at kunne se, hvad der foregår derhjemme. Det giver ro i maven f.eks. at kunne holde øje med, om hunden laver ballade, eller om børnene har det godt derhjemme.

Med privat videoovervågning kan du tage billeder og optage live video, så du altid kan se, hvad der foregår. Videooptagelserne gemmes nogle dage i appen, så du kan se dem igen. Vil du gerne kunne gemme materialet i længere tid, kan du vælge at tilkøbe et mikro SD-kort i stedet for lagring i skyen.

Falck Alarm giver dig 100 % privat videoovervågning. Alarmoperatørerne på kontrolcentralen kan kun få adgang til dine overvågningskameraer, når alarmen er blevet udløst f.eks. via vibrationssensorerne eller overfaldsalarmen. Så snart den udløste alarm bliver deaktiveret af enten dig selv, vagtcentralen eller vagten, der er ankommet til stedet, kan alarmoperatøren ikke længere få adgang til at tage billeder eller lave videooptagelser med hverken din indendørs eller udendørs videoovervågning.

Garanti for privat videoovervågning


Alarmoperatørerne på kontrolcentralen kan kun tage billeder eller optage videoer, når en alarm er blevet udløst enten i forbindelse med indbrud/indbrudsforsøg eller overfald. På alle andre tidspunkter kan de ikke benytte videoovervågningen.

Så snart den udløste alarm bliver slået fra, mister de adgangen til kameraerne. Det er din garanti for 100 % privat videoovervågning.

Videooptagelser fra indbrud overdrages til politiet som hjælp til efterforskningen.

Lovgivning om videoovervågning

Man må gerne i Danmark have alarm med videoovervågning både indendørs i hjemmet og udendørs på sin grund. Det er i forbindelse med udendørs overvågning dog kun tilladt at optage på sin egen grund. Kameraer må ikke placeres, så de kan optage offentlig færdsel på f.eks. stier, veje, fortove osv. Når IP-kameraet monteres, sørger vi altså for, at det kun kan se døre, vinduer, porte osv. på din egen grund, og at man ikke kan se f.eks. forbipasserende på fortovet eller naboens have i baggrunden på optagelserne.

Indendørs videoovervågning må ikke installeres i private rum som f.eks. badeværelset. Derudover er du forpligtet til at fortælle det til dem, der besøger dig, når du får installeret indendørs videoovervågning. Barnepigen, rengøringshjælpen osv. skal altså have besked om overvågningen og IP-kameraernes placering.

Alarmskiltene, der medfølger alarmsystemet, er et godt udgangspunkt til at gøre opmærksom på videoovervågningen. Alarmskiltene angiver tydeligt, at der i hjemmet er installeret indendørs/udendørs videoovervågning. Skiltene har en høj præventiv effekt over for indbrudstyve, der typisk går uden om hjem med videoovervågning. Når tyven allerede udefra kan se, at der er installeret et Falck Alarm-system med videokameraer, er det sjældent besværet værd for ham at bryde ind. Han ved nemlig godt, at vibrationssensorerne opdager ham, inden han i det hele taget kommer ind, og at kameraerne optager videoer af ham. Desuden er vagten hurtigt på vej, ligesom politet også bliver alarmeret med det samme

Overvejer du trådløs, privat videoovervågning?

Mange efterspørger trådløs videovervågning til private hjem, da man gerne vil undgå at have flere ledninger hængende. Desværre tilbyder vi hos Falck Alarm ikke trådløse IP-kameraer. Det skyldes, at vi kun ønsker at tilbyde videoovervågning af højeste kvalitet. Det vil sige, at videooptagelserne skal være i høj opløsning, og overførslen til både app og kontrolcentral skal forgå lynhurtigt.

Det er især vigtigt ved indbrud, at kontrolcentralen får overført videomaterialet med det samme uden forsinkelser på grund af forbindelsen. Det er ikke muligt med trådløs videoovervågning. En trådløs forbindelse vil ikke kunne håndtere lynhurtig overførsel af videooptagelser i høj kvalitet. Derfor tilbyder vi ikke privat, trådløs videoovervågning.

Tag testen her, og find ud af, hvilken alarm der passer bedst til dit hjem.

Køb privat videoovervågning

Ved opklaring af indbrud er optagelser fra privat videoovervågning ofte bedre efterforskningsmateriale end billeder, da det ofte er nemmere at identificere personer ud fra videomateriale. Derfor er det vigtigt, at du overvejer at integrere enten indendørs eller udendørs videoovervågning - eller begge dele - når du vælger alarmsystem.

Hos Falck Alarm er det altid muligt at supplere sit alarmsystem med privat videoovervågning. Læs mere her på siden eller kontakt os på 80 20 50 50 for at høre mere.

Bestil tilbud på alarm med videoovervågning

Tag teste nedenfor for at høre mere om privat videoovervågning og få et forpligtende tilbud.

Kontakt Falck Alarm

Falck Alarm by Verisure A/S
Hovedvejen 2
2600 Glostrup
CVR-nr.: 38049380
Salg: 70 33 03 33
Kundeservice: 70 33 11 11

Falck Alarm

Følg Falck Alarm

Falck Facebook